De syndicus in de digitale wereld. - Actua mede-eigendom - Kantoor Van Wynsberghe

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

De syndicus in de digitale wereld.

Kantoor Van Wynsberghe
Gepubliceerd door in Boekhouding ·
De taken van een syndicus worden stelselmatig meer en meer geprofessionaliseerd. Het K.B. over de boekhoudkundige verplichtingen van een V.M.E. (Vereniging van Mede Eigendom) is zeker niet de eindfase. Professionele syndici worden echter naast dat Financiële beheer ook meer en meer geconfronteerd met de vele aspecten van het Technisch beheer van de gemeenschappelijke delen van een V.M.E en het Administratief  beheer van de V.M.E.

Daarbij is zo mogelijk nog belangrijker de opvolging en de systematische Communicatie naar de mede-eigenaars en de Raad Van mede-eigendom. Automatisering, elektronische communicatie en mobiele applicaties (via tablets, smartphones) zullen onontbeerlijk worden om de Syndicus te ondersteunen in deze activiteiten. Zo kan een te groot spanningsveld tussen Syndici en mede-eigenaars vermeden worden.

Binnen de meeste syndicusbedrijven blijkt er tevens grote nood aan het optimaliseren van taken en werkzaamheden. De tijd die momenteel gespendeerd wordt aan het opvolgen van de meldingen, de rapporten die geproduceerd moeten worden en de gehele lijn van communicatie er rond, dient bij vele bedrijven geoptimaliseerd te worden. Deze communicatie betreft allerhande communicatie- en documentatie-uitwisselingen met mede-eigenaars, RVM (Raad van Mede-eigendom), VME (Vereniging van Mede-eigenaars), leveranciers, etc.

Een syndicus die niet mee gaat in deze evolutie zet zichzelf buiten spel.Kantoor Van Wynsberghe Bvba ©
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu