Inbraken vermijden - Actua mede-eigendom - Kantoor Van Wynsberghe

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Inbraken vermijden

Kantoor Van Wynsberghe
Gepubliceerd door in Leven in mede-eigendom ·
Regelmatig doen er zich inbraken voor in appartementsgebouwen. Om dit zo veel mogelijk te vermijden geven wij u graag de volgende tips.

1. Het degelijk afsluiten van uw appartement, de kelder en de algemene inkomhal is een eerste vereiste om u voor ongewenst bezoek te behoeden.

2. Gebruik nooit de automatische deuropener wanneer u niet zeker weet wie er voor de deur staat en laat nooit onbekenden binnen terwijl u zelf binnen of buiten gaat.

3. Vraag steeds een legitimatie wanneer iemand zich bij u vanwege een officiële instantie of maatschappij aanbiedt.

4. Sociale controle is vijand nummer één voor personen die zich met minder goede bedoelingen toegang tot een pand verschaffen. Wees dus waakzaam, spreek onbekenden aan en aarzel niet om 101 te bellen indien u verdachte individuen of handelingen opmerkt in of rond uw appartementsgebouw.

5. De cilinderkraak is de meest voorkomende inbraaktechniek. Een cilinderkraak kan al gepleegd worden zodra de cilinder 2 millimeter uitsteekt. Door het plaatsen van een langschild of veiligheidsrozas rondom de cilinder, kan een dergelijke kraak vermeden worden.

6. Hou er tevens rekening mee dat het louter dichttrekken van de toegangsdeur van uw appartement niet betekent dat deze slotvast is. Enkel wanneer de sleutel 2x wordt omgedraaid, kan er sprake zijn van een afgesloten deur.
Kantoor Van Wynsberghe Bvba ©
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu