boom buren - Kantoor Van Wynsberghe

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Vragen
Wanneer de boom door wortelgroei of door overhangende takken schade berokkent aan de algemene delen van het appartementsgebouw dan kan de vereniging van mede-eigenaars beslissen om een mandaat te verlenen aan de syndicus om naar de vrederechter stappen.
De syndicus kan dan de buurman eerst in verzoening laten oproepen. Dit kost niets en partijen worden uitgenodigd bij de vrederechter die zal proberen te verzoenen.
Van dergelijke procedures mogen evenwel geen wonderen verwacht worden. Vrederechters zullen niet zo vlug geneigd zijn om bomen te laten omhakken of drastische snoeibeurten te bevelen. Het moet werkelijk om echte hinder gaan. Zo zal bijvoorbeeld een te dicht geplante boom eerder een snoeibeurt krijgen dan dat hij verwijderd zal worden.

Neemt de boom enkel het zonnelicht weg dan kan de vereniging van mede-eigenaars niet optreden. Het doel van een vereniging van mede-eigenaars is het beheren van de algemene delen van het gebouw. In dit geval moet de benadeelde eigenaar de nodige initiatieven nemen om dit probleem van onrechtmatige burenhinder aan te kaarten.  
Kantoor Van Wynsberghe Bvba ©
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu