opname en verwerking meterstanden - Kantoor Van Wynsberghe

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Taakomschrijving > deelaspecten
Opname meterstanden van water en elektriciteit

In recente mede-eigendommen zullen de appartementen meestal zijn uitgerust met individuele tellers voor elektriciteit, water en gas. Daarnaast voorziet de bouwheer steeds één of meerdere tellers voor de gemeenschappelijke delen. Eén maal per jaar worden deze gemeenschappelijke tellers door de zorgen van de syndicus opgenomen en verwerkt in de jaarafrekening der kosten.

In oudere gebouwen wordt je vaak geconfronteerd met een collectieve verwarmingsinstallatie die én het warm water én de centrale verwarming doorheen het ganse gebouw stuurt. Mogelijks wordt ook zelfs het koud waterverbruik via één gemeenschappelijke  teller aangeleverd. Tussentellers en metertjes  op de radiatoren registeren dan het individueel verbruik per appartement. Op het einde van het werkjaar wordt het verbruik op deze ( digitale ) tellers en meters – al dan niet via afstandslezing – gearchiveerd.

Wij of een externe firma verwerken al deze gegevens vervolgens in de individuele afrekening van elke mede-eigenaar volgens de geldende tarieven en in het geval van een waterafrekening wordt er ook rekening gehouden met de door de overheid toegekende kortingen volgens het aantal gedomicilieerde bewoners.
Kantoor Van Wynsberghe Bvba ©
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu