Taakomschrijving - Kantoor Van Wynsberghe

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Taakomschrijving

Wat is een syndicus?

Een syndicus beheert de gemeenschappelijke delen van uw mede-eigendom zoals bijvoorbeeld de inkomhal, de lift  of de tuin. De algemene vergadering is het belangrijkste werkinstrument van de syndicus om het technisch, financieel en administratief beheer van uw gebouw te waarborgen.

Wat doet een syndicus?

Vanaf het ogenblik dat diverse woningen of panden, toebehorend aan meer dan één eigenaar, onder één dak vallen, is het aantstellen van een syndicus wettelijk verplicht.

De syndicus draagt zorg voor het financieel, technisch, administratief en communicatief beheer van de mede-eigendom en de uitvoering van de beslissingen van de raad van mede-eigendom.

De raad van mede-eigendom is het belangrijkste communicatieorgaan tussen de eigenaars en de syndicus. Op de jaarlijkse Algemene Vergadering worden de nodige beslissingen genomen om het goede beheer van uw mede-eigendom te waarborgen.

Via de wet zijn de syndicus een 20-tal taken toebedeeld. Ook bij schadegevallen kan de syndicus de nodige bewarende maatregelen nemen om de oorzaak van mogelijke problemen op te sporen en te verhelpen.

Daarnaast kan de syndicus ook nog andere taken toegewezen krijgen, zoals het opvolgen van schadedossiers, bijwonen en/of aanvaarden van opleveringen inzake algemene delen in naam en voor rekening van mede-eigendom of inwendig reglement, het opvragen van vergelijkende offerten,... Deze taken zijn echter buitengewone prestaties.

Een syndicus streeft steeds naar een optimale staat van de algemene delen van het gebouw.Kantoor Van Wynsberghe BV ©
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu