Blog - Kantoor Van Wynsberghe

Ga naar de inhoud

Blog

Welke verplichtingen heeft de syndicus bij verkoop?
Uw verkoopt uw appartement, maar hoe wordt de koper op de hoogte gesteld van de gewoonten binnen de residentie? Wie verschaft hem/haar de vereiste informatie?
Gepubliceerd door Eline Van Wynsberghe - 24/2/2021
Nuttige aanbevelingen bij verbouwingswerken in uw appartement
Verbouwingswerken aan uw privatief zijn vanzelfsprekend toegelaten. Dergelijke werken brengen echter onvermijdelijk hinder en overlast met zich mee ook voor uw buren. Onderstaande aanbevelingen helpen u alvast op weg om de lieve vrede te bewaren.
Gepubliceerd door Eline Van Wynsberghe - 18/2/2021
Coronacrisis: wat met de Algemene Vergadering?
Tijdens de coronacrisis kunnen Algemene Vergaderingen niet op fysieke wijze plaatsvinden. Via deze weg, geven we u graag een overzicht van de genomen wettelijke maatregelen.
Gepubliceerd door Eline Van Wynsberghe - 19/1/2021
Als Corona roet in het eten gooit: wat aanvangen met uitgestelde Algemene Vergaderingen?
Sinds begin maart houdt het coronavirus ons met z’n allen in zijn greep. Grootschalige evenementen of samenkomsten zijn niet langer toegelaten, waardoor de organisatie van de geplande Algemene Vergaderingen op de helling kwam te staan. Aangezien het erop lijkt dat het virus onze landgrenzen nog niet onmiddellijk zal verlaten, schepte de aangestelde minister van Justitie duidelijkheid in de vorm van een machtenbesluit. Wij zetten de grote lijnen even voor u op een rijtje.
Gepubliceerd door Eline Van Wynsberghe - 15/4/2020
Corona zit in de lift: Tips voor een verantwoord gebruik
Liften zijn, per definitie, afgesloten ruimtes waar een aantal willekeurige mensen bij elkaar staan.
We hebben enkele nuttige tips samengesteld om ervoor te zorgen dat er veilig gebruik kan worden gemaakt van liften, zelfs in moeilijke tijden zoals nu.
Door onderstaande tips te volgen, kan iedereen die een lift in deze tijden gebruikt zijn steentje bijdragen om de lift veiliger te maken, voor zichzelf en voor een ander.
Gepubliceerd door J. Van Wynsberghe - 1/4/2020
Camerabewaking in mede-eigendom
Na een aantal inbraken op klaarlichte dag, vandalisme of overlast rijst al snel de vraag of de installatie van een bewakingscamera geen goed idee zou zijn. Een camera kan inderdaad voor een gevoel van veiligheid zorgen en in geval van misdrijven, kunnen de beelden worden aangewend als bewijs, maar opgelet! Voor de installatie van een bewakingscamera dient u steeds rekening te houden met een aantal regels en verplichtingen. Doet u dit niet, dan kunnen de beelden alsnog nietig verklaard worden.
Gepubliceerd door Eline Van Wynsberghe - 25/3/2020
Inbraakpreventie: wat kun je doen om ongewenst bezoek buiten de deur te houden?
Wie op een vierde verdieping van een appartementsgebouw woont, waant zich vaak hoog en droog, ver weg van het inbraakgevaar van de villawijken. Vergis je echter niet: de gemiddelde “appartementsinbreker” slaat het vaakst toe tussen 15u en 17u en heeft amper 3 minuten nodig om binnen te raken. Gelukkig zijn er een aantal zaken die u zelf kunt ondernemen om inbrekers te ontmoedigen. Maatregelen zijn onder te verdelen in vier categorieën: sociale, organisatorische, mechanische en elektronische maatregelen.
Gepubliceerd door Eline Van Wynsberghe - 11/2/2020
Wat is er nieuw in 2020: de belangrijkste aanpassingen binnen de wetgeving van mede-eigendom
Een nieuw jaar, dat betekent dat er steevast nieuwe regels van kracht worden. Wij bundelden de belangrijkste aanpassingen van de wetgeving binnen mede-eigendom: van dakisolatie- en dubbelglasnormen tot rookmelders.
Gepubliceerd door Eline Van Wynsberghe - 24/1/2020
Help, mijn buur maakt me gek! Eerste hulp bij vervelende buren
Burenruzies, ze komen in iedere buurt voor. Ze ontstaan door overlast. De ene buur heeft of doet iets wat de andere buur stoort. Van die ene buur die net iets te hard de deur achter zich dicht laat vallen, tot het vervelende gebrom van de scooter van zoon of kleinzoon. Vervelende ergernissen stapelen zich op, tot de bom barst. Voorkomen is beter dan genezen, wat kan je doen om tot een positieve oplossing te komen?
Gepubliceerd door Eline Van Wynsberghe - 8/1/2020
Kostenverdeling huurder en verhuurder: welke kosten kunt u precies doorrekenen?
De syndicus stuurt u als eigenaar op regelmatige tijdstippen een afrekening, maar wist u dat, indien u uw appartement verhuurt, u ook een aantal van de aangerekende kosten kunt doorrekenen aan uw huurder? Let wel, heel wat hangt af van wat er precies werd afgesproken in uw huurcontract.
Gepubliceerd door J. Van Wynsberghe - 18/10/2018



Kantoor Van Wynsberghe BV, Blankenbergsesteenweg 55, 8000 Brugge
050/31.75.20 - info@kantoorvanwynsberghe.be
KBO 0446.270.769
BA en borgstelling via NV AXA Belgium polis nr 730.390.160
Vastgoedmakelaar-Syndicus: BIV 201642, België
Toezichthoudende autoriteit: BIV, Luxemburgstraat 16 B, 1000 Brussel.
  





Terug naar de inhoud