Syndicus van gebouwen Brugge
Ga naar de inhoud

Corona zit in de lift: Tips voor een verantwoord gebruik

Kantoor Van Wynsberghe
Gepubliceerd door J. Van Wynsberghe in Leven in mede-eigendom · 1 april 2020
Tips voor verantwoord gebruik van de lift

Liften zijn, per definitie, afgesloten ruimtes waar een aantal willekeurige mensen bij elkaar staan.
We hebben enkele nuttige tips samengesteld om ervoor te zorgen dat er veilig gebruik kan worden gemaakt van liften, zelfs in moeilijke tijden zoals nu.

Door onderstaande tips te volgen, kan iedereen die een lift in deze tijden gebruikt zijn steentje bijdragen om de lift veiliger te maken, voor zichzelf en voor een ander.

1. Vermijd direct handcontact met knoppen
Om de verspreiding van microben in liften met traditionele drukknoppen tegen te gaan, raden wij aan om de knoppen niet met blote vingers aan te raken. Kies voor het dragen van een handschoen of gebruik bijvoorbeeld het uiteinde van een potlood of iets dergelijks om op de knop te drukken.
Als u niet anders kan dan uw blote handen gebruiken, vergeet dan niet deze zo snel mogelijk te wassen en/of een desinfecterende gel op alcoholbasis te gebruiken.2. Vermijd drukte
Wanneer de lift voor u opengaat en u ziet dat deze (te) vol is, wees dan geduldig en wacht op de volgende lift. Of overweeg, indien mogelijk, om de trap te nemen. Het is in deze situatie het beste om alleen of slechts met een paar andere mensen in de lift te staan. Dit om de verspreiding van het coronavirus, dat via hoest- of niesdruppeltjes wordt overgedragen, te beperken.3. Houd afstand
Als u met andere mensen in een lift staat, probeer dan op minimaal een meter van uw medepassagiers te staan. Als u niet kan voorkomen en toch in volle lift staat, is het aan te raden om niet met elkaar te praten. Als u moet hoesten of niezen, wend u dan af van anderen en gebruik de binnenkant van uw elleboog om te voorkomen dat de druppels zich verspreiden.


Terug naar de inhoud