Syndicus van gebouwen Brugge
Ga naar de inhoud

Als Corona roet in het eten gooit: wat aanvangen met uitgestelde Algemene Vergaderingen?

Sinds begin maart houdt het coronavirus ons met z’n allen in zijn greep. Grootschalige evenementen of samenkomsten zijn niet langer toegelaten, waardoor de organisatie van de geplande Algemene Vergaderingen op de helling kwam te staan. Aangezien het erop lijkt dat het virus onze landgrenzen nog niet onmiddellijk zal verlaten, schepte de aangestelde minister van Justitie duidelijkheid in de vorm van een machtenbesluit. Wij zetten de grote lijnen even voor u op een rijtje.

Corona zit in de lift: Tips voor een verantwoord gebruik

Liften zijn, per definitie, afgesloten ruimtes waar een aantal willekeurige mensen bij elkaar staan.
We hebben enkele nuttige tips samengesteld om ervoor te zorgen dat er veilig gebruik kan worden gemaakt van liften, zelfs in moeilijke tijden zoals nu.
Door onderstaande tips te volgen, kan iedereen die een lift in deze tijden gebruikt zijn steentje bijdragen om de lift veiliger te maken, voor zichzelf en voor een ander.

Camerabewaking in mede-eigendom

Na een aantal inbraken op klaarlichte dag, vandalisme of overlast rijst al snel de vraag of de installatie van een bewakingscamera geen goed idee zou zijn. Een camera kan inderdaad voor een gevoel van veiligheid zorgen en in geval van misdrijven, kunnen de beelden worden aangewend als bewijs, maar opgelet! Voor de installatie van een bewakingscamera dient u steeds rekening te houden met een aantal regels en verplichtingen. Doet u dit niet, dan kunnen de beelden alsnog nietig verklaard worden.

Inbraakpreventie: wat kun je doen om ongewenst bezoek buiten de deur te houden?

Wie op een vierde verdieping van een appartementsgebouw woont, waant zich vaak hoog en droog, ver weg van het inbraakgevaar van de villawijken. Vergis je echter niet: de gemiddelde “appartementsinbreker” slaat het vaakst toe tussen 15u en 17u en heeft amper 3 minuten nodig om binnen te raken. Gelukkig zijn er een aantal zaken die u zelf kunt ondernemen om inbrekers te ontmoedigen. Maatregelen zijn onder te verdelen in vier categorieën: sociale, organisatorische, mechanische en elektronische maatregelen.
Terug naar de inhoud